Vernisage 22:de maj

Nu börjar det närma sig en vernisage som vi lovat.
Vernisagen kommer att vara i Malmö på Mitt I Möllan den 22:de maj och alla är välkomna.
Det kommer kosta max 20:- men då får man smaka en massa olika kakor och dricka nylagat kaffe eller saft.
-
Vi hoppas verkligen att vi ses den 22:de maj! Säg till alla ni känner.
-
ALLTSÅ INGEN VERNISAGE DEN 14:DE MAJ, UTAN ISTÄLLET LÖRDAGEN DEN 22:DE!
VI SES DÅ GOTT FOLK,

Kafferosteriet

Idag är det fredag så vi lyxade till det genom att gå till Kafferosteriet och sitta på deras mysiga bakgård och njuta av solen och en god fika!
-
Kafferosteriet ligger väldigt centralt, nära Hansa Compagniet. Kafferosteriet är ett supermysigt café. Det har verkligen sin egna, genuina, känsla. Tyvärr dricker ingen av oss kaffe men gillar man kaffe så sägs det vara hit man ska gå. En annan rolig sak med Kafferosteriet är att man kan köpa deras möbler som de har där.
-
Vi gillar Kafferosteriet starkt. De får verkligen plus för deras schyssta miljö. Där är så himla mysigt, stämningen är så avslappnad och man känner sig som hemma. Vi fikade med en choklad cookie och en croissant med cream cheese och sylt. Till det drack vi varm choklad och en iskall Coca Cola. Fikan var jättegod och man blev alldeles lagom mätt. Här serverar de även jättegoda mackor (som ni kan se på bilden nedan) om man är ute efter en lite stadigare fika.
Priserna här var nog en av de billigare fiken vi testat och det ger ju ett plus, även om det inte skilde mycket men det fanns billigare kakor och även påtår på kaffet. Detta är bra för oss studenter som ibland har ganska ont om pengar.
-
Detta blir vårt slutliga omdöme för Kafferosteriet:
-
Gott * * * *
Hygien * * *
Personal * * * * *
Miljö * * * * *
Priser * * * *

Pronto

Denna regniga onsdag bestämde vi oss för att besöka Pronto som ligger på Lilla Torg. Ett mysigt ställe med massor av goda och maffiga bakelser att välja mellan.
Vi hade svårt att bestämma oss för vad vi skulle testa men till slut blev det en daimmuffin, en helt ljuvlig cheesecake med toblerone med både vit och mörk choklad och massa goda färska jordgubbar. Till det drack vi en varm choklad med mintsmak, grädde och marshmallows till och en chai latte med vaniljsmak.
-
Vi kände att vi var tvugna att smaka Prontos cheesecake eftersom det är den de är lite känd för. På deras visitkort står det "Pronto - The home of the Perfect Cheesecake" Och den höll verkligen måttet, deras cheesecake var helt perfekt. Detta var den maffigaste fikan hittills. Vi var så mätta så att vi knappt kunde röra oss när vi gick därifrån.
-
Priserna på Pronto var helt ok. Ungefär samma som på de flesta andra ställena. Det var deras cheesecake som var lite dyrare men det kan man förstå för den biten man fick kan man inte äta upp själv, man kan vara två och dela på den. Miljön på Pronto var också helt ok, inget utstickande, man sitter en våning upp och har utsikt över lilla torg vilket är mysigt. När det är fint väder kan man även sitta ute på deras uteservering som är ut mot torget.
-
Vårt slutliga omdöme av Pronto blir:
-
Gott * * * * *
Hygien * * *
Personal * *
Miljö * * *
Priser * * *

Chez Madame

      

Igår var vi och fikade på Chez Madame på Karlskronaplan. Ett riktigt mysigt litet fik. Detta fiket har verkligen känsla, det känns personligt och har en skön stil. Ett stort plus är att allting är hembakat och dessutom så är en hel del ekologiskt också. På helgerna kan man äta frukostbuffé på Chez Madame, vi har tyvärr inte testat den och kan därför inte uttala oss om den men vi tror att den är värd att testas.

När vi besökte Chez Madame så åt vi en brownie med vispgrädde och en chokladboll. Till det vi drack vi Kiviks Äpplemust och en Chailatte. Allt smakade riktigt gott! Priserna var som på de flesta andra fik i stan, helt ok. Cirka 50 kronor för en kaka och något att dricka.

Det är en härlig stämning på Chez Madame, trevlig personal och man känner sig välkommen. Vi gillade Chez Madame och här kommer våran bedömning:
Gott * * * *
Hygien * * *
Personal * * * *
Miljö * * * * *
Priser * * *


Moccasin

Äntligen börjar man ana våren och det gillar vi!
Nu kan man börja sitta invirad i filt på uteserveringar och njuta av solen och en god fika.
Vårt nästa stopp blev Moccasin som ligger strax bakom Davidhallstorg och bara ett stenkast från Operan.

Ett jättemysigt ställe med trevlig personal. Vi satt på deras mysiga uteservering med varsin filt och njöt av varm choklad, och två olika sorters chokladkakor. Det fanns inte så mycket att välja mellan men ibland kan det vara positivt, för det första är det lättare att bestämma sig och för det andra så kanske man lägger ner mer krut på de få kakor man har, så att de blir riktigt goda.
Tyvärr var priserna här höga om man jämför med de andra fiken vi testat hittills. Att betala 80 riksdaler för en fika (varm choklad+chokladkaka) är i dyraste laget.
Ibland kan man kanske känna att man vill unna sig något extra...
Fikan var i alla fall väldigt god och vi hade det riktigt mysigt i den gosiga soffan som vi satt i.
Vårt omdöme blir:

Gott * * * * 
Hygien * * * * *
Personal * * * * *
Miljö * * * *
Priser * *

RSS 2.0