Bakom muggen

Igår testade vi Bakom muggen som ligger i Rörsjöstaden. Det var riktigt mysig miljö både inne och med parken utanför fönstret. Det var lite folk igår men det kom in människor lite då och då och köpte take aways. En av oss åt en cocosboll (22:-) och drack en varm choklad med grädde (28:-) den andra av oss åt Chokladkaka med vanilj och lime creme fraiche (30:-) och drack jordgubbssaft (15:-).


Fikan var trevlig men ett minus var att den var dyr, det dyraste stället hittills. Dessutom så var creme fraichen till chokladkakan alldeles rinnig och hade fått för mycket vaniljpulver.


Förra gången vi va där så åt vi frukostbuffén som dom serverar på lör-sön mellan 10-13, den var riktigt god. Fanns en massa olika saker att välja mellan.
De serverar även lunchbuffé mån-fre mellan 11-14.

Vår slutliga bedömning av Bakom muggen blir:

Gott * * *
Hygien * * *
Personal * * * *
Miljö * * * * *
Priser * *







Espresso house

Så mina vänner, nu har vi testat ytterligare ett fik, Espresso House. Det kändes som att EH var ett måste eftersom det är ett så pass etablerat och välkänt café. Vi träffades på förmiddagen vid halv elva på Davidhallstorg och åt frukost.

 

Det var en god och mäktig frukost, för 50:- fick man en scones, en liten paket sylt, två ostskivor och smör eller cream cheese. Dricka ingick också; en varm liten dricka och en kall juice. Med andra ord en perfekt frukost! Priserna på Espresso House brukar vara väldigt höga men deras speciella erbjudanden brukar vara riktigt schyssta.

 

Personalen var trevlig, vi blev väl bemötta och fick svar på våra frågor. Ett minus var att under tiden vi njöt av våran frukost så surrade det bananflugor precis ovanför våran mat. Miljön var helt okej, inget utstickande eller extra ordinärt. Det som är bra är att de har både sköna soffor för de som vill sitta lite skönare men även stolar med lite högre bord om du vill sitta där och plugga eller arbeta.

 

Vår slutgiltiga bedömning av Espresso House:

 

Personal: * * * *

Gott: * * * *

Miljö: * *

Priser: * * *

Hygien: * *









RSS 2.0